Comunicate de presă

Templele Oakland California şi Washington D.C. vor fi renovate

Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat închiderea a două temple pentru renovări majore. Templul Oakland California va fi închis în februarie 2018, iar Templul Washington D.C. în martie 2018.

Biserica anunţă programul BYU – Pathway Worldwide

Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat înfiinţarea unei instituţii de învăţământ superior la nivel mondial, BYU – Pathway Worldwide (BYU-PW). Instituţia va fi responsabilă pentru toate programele oferite online de Sistemul Educaţional al Bisericii (SEB) prin care se obţin certificate şi diplome.

Biblioteca de istorie a familiei deschide centrul experienţelor descoperirii la Piaţa Templului

Există un nou loc la Piaţa Templului unde vizitatorii pot explora istoria familiilor lor. Biblioteca de istorie a familiei a deschis porţile centrului experienţelor descoperirii interactive, miercuri, 8 februarie 2017.

În căutarea unui cadru moral comun

Poate o societate cu opinii religioase, politice şi filozofice diverse să ajungă la un consens cu privire la principiile fundamentale despre bine şi rău, un cadru moral comun? Într-o măsură sau alta, aceasta este problema civilizaţiei şi, pentru a o rezolva, trebuie să trăim ajungând la o formă de consens. Solul de dedesubt determină ce creşte deasupra.

S-a anunţat mai multă flexibilitate în programul zilnic al misionarilor mormoni

S-au produs schimbări în programul zilnic al misionarilor cu timp deplin ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Anunţul a fost făcut miercuri, 25 ianuarie 2017, după aprobarea Primei Preşedinţii şi a Cvorumului celor Doisprezece Apostoli. Misionarii din întreaga lume se vor sfătui cu preşedinţii lor de misiune pentru a-şi personaliza programul din motive de siguranţă, culturale, de sănătate, de productivitate şi de altă natură.

Biserica își exprimă îngrijorarea cu privire la cei care se refugiază din calea violenței, războiului și persecuției religioase

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă este preocupată de bunăstarea temporală și spirituală a copiilor lui Dumnezeu de pe întregul pământ, fiind îngrijorată mai ales cu privire la cei care se refugiază din calea violenței fizice, războiului și persecuției religioase. Biserica îi îndeamnă pe toți oamenii și toate guvernele să coopereze pe deplin în căutarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea nevoilor umane și alinarea suferinței.

Vârstnicul Randal Day, misionar senior în Misiunea România-Moldova a încetat din viaţă

Vârstnicul Randal Day, misionar senior în Misiunea România-Moldova a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a încetat din viaţă în timpul slujirii sale misionare la Arad, România, în data de 17 ianuarie 2017. La momentul decesului, dânsul avea 68 de ani.

Concert de Crăciun „Lumina Lumii” cu sala plină

Niciun scaun gol nu s-a mai găsit după startul concertului de Crăciun, intitulat „Lumina Lumii”, desfăşurat în casa de întruniri a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din Oradea în data de 10 decembrie 2016. Oamenii au stat pe holuri, chiar până la uşa de intrare pentru a asculta concertul Districtului Oradea devenit tradiţional pentru comunitate.

Cu prilejul Crăciunului, Biserica lansează iniţiativa „Luminează lumea”

O iniţiativă la nivel global, pentru a sărbători naşterea lui Isus Hristos şi a-i îndemna pe oameni să slujească altora în perioada Crăciunului, este lansată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Iniţiativa cu prilejul Crăciunului, numită „Luminează lumea”, va ajunge la publicul din întreaga lume începând de vineri, 25 noiembrie până în 1 ianuarie.

Preşedintele Nelson distins de către Serviciile Comunitare Catolice

Serviciile Comunitare Catolice din Utah (SCC) l-au distins pe preşedintele Russell M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, în cadrul Cinei Premiilor Umanitare, care a avut loc la hotelul Little America, în oraşul Salt Lake, vineri, 4 noiembrie 2016. De asemenea, în cadrul acestui eveniment, au fost distinşi pentru eforturile umanitare ale dânşilor avocata victimelor, Elizabeth Smart, şi John C. Wester, arhiepiscopul catolic de Santa Fe, New Mexico.