Comunicate de presă

Vârstnicul Randal Day, misionar senior în Misiunea România-Moldova a încetat din viaţă

Vârstnicul Randal Day, misionar senior în Misiunea România-Moldova a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a încetat din viaţă în timpul slujirii sale misionare la Arad, România, în data de 17 ianuarie 2017. La momentul decesului, dânsul avea 68 de ani.

Concert de Crăciun „Lumina Lumii” cu sala plină

Niciun scaun gol nu s-a mai găsit după startul concertului de Crăciun, intitulat „Lumina Lumii”, desfăşurat în casa de întruniri a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din Oradea în data de 10 decembrie 2016. Oamenii au stat pe holuri, chiar până la uşa de intrare pentru a asculta concertul Districtului Oradea devenit tradiţional pentru comunitate.

Cu prilejul Crăciunului, Biserica lansează iniţiativa „Luminează lumea”

O iniţiativă la nivel global, pentru a sărbători naşterea lui Isus Hristos şi a-i îndemna pe oameni să slujească altora în perioada Crăciunului, este lansată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Iniţiativa cu prilejul Crăciunului, numită „Luminează lumea”, va ajunge la publicul din întreaga lume începând de vineri, 25 noiembrie până în 1 ianuarie.

Preşedintele Nelson distins de către Serviciile Comunitare Catolice

Serviciile Comunitare Catolice din Utah (SCC) l-au distins pe preşedintele Russell M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, în cadrul Cinei Premiilor Umanitare, care a avut loc la hotelul Little America, în oraşul Salt Lake, vineri, 4 noiembrie 2016. De asemenea, în cadrul acestui eveniment, au fost distinşi pentru eforturile umanitare ale dânşilor avocata victimelor, Elizabeth Smart, şi John C. Wester, arhiepiscopul catolic de Santa Fe, New Mexico.

Vizită la UNHCR şi UNICEF

În data de 21 octombrie 2016, episcopul Gérald Caussé, episcopul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, și soţia sa, Valérie, s-au întâlnit în Geneva, Elveţia, cu oficiali de la Înaltul comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi cu oficiali de la Fondul pentru copii al Naţiunilor Unite (UNICEF). Dânşii au fost însoţiţi de vârstnicul Robert Orton şi sora Joy Orton, ei slujind în Geneva în calitate de reprezentanţi ai Bisericii la Naţiunile Unite, şi de Gilles François, directorul Departamentului pentru bunăstare al Zonei Europa.

1001 de jucării de Crăciun pentru copii

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Oradea a fost locul de desfăşurare al unui maraton de confecţionat jucării intitulat „1001 de jucării de Crăciun pentru copii”. Activitatea a fost organizată de Districtul Oradea al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, ca parte a proiectului Love-Bihor intitulat „1001 de jucării pentru copii” al organizaţiei Nansenhjelpen. Maratonul a avut loc la sediul Bisericii lui Isus Hristos pe str. Ep. Mihai Pavel nr.26.

Publicul este invitat să facă turul Templului Paris, Franţa

Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anuţat datele pentru casa deschisă şi dedicarea primului templu din Franţa, Templul Paris, Franţa.

Ajutor pentru refugiaţi

Aproximativ 65 de milioane de oameni au fost relocaţi din căminele lor din cauza conflictelor şi a foametei. Jumătate dintre aceşti refugiaţi sunt copii.

Preşedintele Nelson vizitează Europa

În luna octombrie, preşedintele Russell M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, împreună cu alte autorităţi generale ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, au vizitat misionarii şi membrii din întreaga Europă, ca parte a evaluării anuale privind dezvoltarea Bisericii în Zona Europa.

Un apostol vorbeşte în cadrul conferinţei din Windsor despre persecuţia religioasă şi migraţia forţată

O latură tragică şi, totuşi, „în mare parte nevăzută a războiului şi conflictelor” şi care a dus la criza refugiaţilor este violenţa sexuală asupra femeilor, a spus vârstnicul Jeffrey R. Holland, un apostol al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Vârstnicul Holland s-a adresat unui grup de conducători guvernamentali, religioşi, ai unor organizaţii umanitare şi de erudiţi în data de 11 septembrie în cadrul unei conferinţe sponsorizate de Fundaţia AMAR, care s-a desfăşurat la Castelul Windsor din Marea Britanie, intitulată „Persecuţia religioasă: un factor al migraţiei forţate”.